Lapin Demarit: Koko suomesta ja kaikista suomalaista on pidettävä huoli

Ajankohtaista

Lapin Demarit vaativat Petteri Orpon hallitusta tekemään kokonaisarvion leikkauspolitiikkansa vaikutuksista. Hallituksen toiminnassa päämäärä tuntuu olevan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten kurjistaminen vailla minkäänlaista huolta toimien vaikutuksesta.

Vuonna 2023 Lapissa aloitti 1000 koululaista vähemmän vuoteen 2022 verrattuna ja monessa kunnassa oppilasennusteet ovat karua luettavaa. Koko Suomi on pian kuolemanspiraalissa ja silti hallituksen ratkaisu on lannistaa juuri ne ihmiset, jotka voisivat pelastaa maamme tulevaisuuden.

Suomen sisäinen turvallisuus on erittäin tärkeä nykyisessä maailmantilanteessa. On pöyristyttävää, miten vaalilupaukset on petetty ja Pohjois- ja Itä-Suomi on unohdettu hallituksen politiikassa. Tunnin junaan Helsingistä Turkuun löytyy rahaa, mutta toimiviin teihin ja ratoihin Pohjois- ja Itä-Suomessa ei panosteta tarpeeksi turvallisuustilanteesta ja lisääntyneestä infrankäytöstä ja liikenteestä huolimatta.

Rajan läheisyydessä asuvien ihmisten rooli on erittäin merkittävä poikkeustilanteissa. Hallituksen politiikan seurauksena, vaarana on, että meille jää vain tyhjää maata, jonka valvominen on entistä hankalampaa.

Lapin SD-Piirin piirikokous pidettiin 26.11. ja piirin puheenjohtajaksi kaudelle 2024-2025 valittiin Maria-Riitta Mällinen, varapuheenjohtajiksi valittiin Satu Honkonen (1. vpj.) ja Martti Rauhala (2. vpj.). Piirihallitukseen valittiin Eemeli Kajula, Marjo Rundgren, Eira Setälä, Eino Meriläinen, Pirita Hyötylä, Jukka Korhonen, Maria Viinikka, Ara Aikio, Jani Mantere ja Sanna Väisänen ja varajäseniksi valittiin Keijo Ruonala, Sakari Silén ja Tytti Pernu. Kaikki kaudet ovat kaksivuotisia.