Lapin SDP: Huoltovarmuudesta pidettävä huolta!

Ajankohtaista

Lapin SDP:n piirikokous vaatii huoltovarmuuden turvaamista ja sähköyhtiöiden voiton rajoittamista. Sähköyhtiöiden satumaiset voitot eivät ole hyväksyttäviä nykyisessä kansalaisia kurjistavassa tilanteessa.

Piirikokous haluaa veropohjaa tiivistettävän oikeudenmukaisesti niin, että heikoimmassa asemassa olevat eivät joudu kärsimään. Koulutukseen ja tutkimukseen on tässä tilanteessa keskityttävä erityisen paljon. Tulevan kasvun eväistä säästäminen on hölmöläisten peiton jatkamista. 2. asteen oppivelvollisuuden matkakustannukset on korvattava oppilaille ja tältä osin Lapin SDP vaatii lain täsmentämistä niin, että 2. asteen koulutus eri koulutusaloilla on aidosti maksutonta.

Lapin SDP haluaa parantaa Lapin saavutettavuutta. Toimivat lentoyhteydet ja nopeat junayhteydet ovat tulevaisuutta ja useamman eri liikennemuodon toimivat yhteydet luovat varmuutta muuttuvissa liikennetilanteissa.

Tulevaisuudessa Lapin merkitys Suomen huoltovarmuuden turvaajana kasvaa entisestään. Hallitusohjelman kirjaus rautatien sähköistämisestä Laurila-Tornio -välillä nousee suureen arvoon ja tulevaisuudessa yhteyksiä Ruotsiin ja Norjaan on kehitettävä.

Piirikokous nimesi 12 ehdokasta eduskuntavaaleihin. Ehdokkaat ovat Ara Aikio Utsjoelta, Arto Hettula Kittilästä, Sari Honkanen Posiolta, Satu Honkonen Sodankylästä, Viivi Järvelä Kemistä, Eemeli Kajula Rovaniemeltä, Maria-Riitta Mällinen Rovaniemeltä, Mikkel Näkkäläjärvi Rovaniemeltä, Johanna Ojala-Niemelä Rovaniemeltä, Jari Paldan Rovaniemeltä, Tytti Pernu Torniosta ja Pekka Tiitinen Kemistä. Piirihallitus nimeää loput kaksi ehdokasta myöhemmin.