Eduskuntavaalit

Lapin Sosialidemokraattinen Piiri ry on asettanut Lapin Vaalipiiriin SDP:n listoilla täyden 14 ehdokkaan listan. Ehdokaslista on ammatillisesti ja kokemuksellisesti kattava lista lappilaisista ihmisitä, jotka ovat valmiina tekemään töitä Lapin puolesta.

 

Lapin Sosialidemokraateille tärkeitä asioita

Lapin Sosialidemokraatit ovat työn ja ihmisen puolella. Työpaikkojen luominen Lappiin ja ihmisten asumisen mahdollistaminen ovat meille tärkeitä. Työpaikat ja työnteko mahdollistavat hyvinvointivaltion ylläpitämisen ja laadukkaat julkiset palvelut. Lappi on maakuntana omaleimainen ja monipuolinen. Siksi se antaakin loistavat mahdollisuudet yritystoimintaan niin pienessä, kuin suuressakin mittakaavassa.

Meri-Lapin teollisuuskeskittymä on Suomenkin mittakaavassa ainutlaatuinen. Noin viisi prosenttia Suomen viennistä lähtee Kemin ja Tornion paperi- sellu- ja terästehtailta. Meri-Lapin tulevaisuus määrittää koko Lapin ja koko Suomenkin tulevaisuutta. Kaivosprojektit ja kaivannaisteollisuus luo maakuntaan monipuolista elinkeinorakennetta, mutta kaivosten rakentamisessa on otettava huomioon myös jalostusaste ja ympäristön vastuullinen huomioiminen.

Teollisuuden ja kaivosten lisäksi Lapissa on lähes rajattomat mahdollisuudet matkailun ja puhtaan luonnon saralla. Olemme ainutlaatuisessa paikassa Euroopankin mittakaavassa ja se meidän on osattava vastuullisesti hyödyntää. Kaikkien intressien yhteensovittaminen on haasteellista, mutta yhteistyöllä mahdollisuudet ovat rajattomat.

Tulevaisuudessa Koillisväylän ja kalottiyhteistyön kehittäminen antavat niin lappilaisille ihmisille, kuin koko Suomelle mahdollisuuksia esimerkiksi kuljetuksien ja logistiikan muodossa.

Harvaanasutussa maakunnassa palvelujen järjestäminen ei ole ihan yksinkertaista. Liikkuvien palvelujen kehittäminen ja sitä kautta ihmisten saavutettavuuden parantaminen antaa hyvän mahdollisuuden lähipalvelujen kehittämiselle ja tuottavuuden parantamiselle. 

SDP:n vaaliohjelma löytyy SDP:n sivuilta.