Janne Olsen

Olen torniolainen 30-vuotias perheenisä ja kaupunginvaltuutettu, jonka perheeseen kuuluu vaimo, 2½-vuotias poika ja kaksi koiraa.Olsen Janne K2C0075 2 Fogra39 Medium

Ammatiltani olen Sosionomi (AMK) ja olen luonut työurani sosiaalialan eri tehtävissä. Työkokemusta löytyy lastensuojelusta, nuorisotyöstä sekä aikuissosiaalityöstä. Kertyneen työ- ja elämänkokemuksen myötä olen aina päättäjänä ollessani pyrkinyt päätöksissäni tasa-arvoisuuteen, yhdenvertaisuuteen sekä olemaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevien puolella.

Eduskuntavaaleissa erityisiä teemojani ovat lapsiperheet, nuoret/nuoret aikuiset sekä ikäihmiset. Lapsiperheiden hyvinvointi ja ennalta ehkäisevään työhön satsaaminen ovat itselleni tärkeitä teemoja. Syrjäytyminen iästä ja sukupuolesta riippumatta huolestuttaa minua ja tavoitteeni on keinolla millä hyvänsä vaikuttaa syrjäytymisen ehkäisyyn. Myös ikäihmisten laitos- ja kotihoidon laatu on huolenani. Pidän tärkeänä, että vanhuspalvelulakiin säädetään sitova ja ennen kaikkea riittävä hoitajamitoitus laitos- ja kotihoitoon.