Lapin Sosialidemokraatit: Hallitus yhtiöittää Suomea rapakuntoon

Lapin Sosialidemokraatit ovat tyrmistyneitä hallituksen hankkeista. Hallitus on ollut vallassa vuoden päivät eikä kukaan odottanut tällaista tavallisten ihmisten elämän kurjistamista.

Hallitus näpertelee työttömyysongelman kourissa ja asettaa työttömät syylliseksi omaan työttömyyteensä. Työn vastaanottamisen ehtojen tiukentaminen tai palkattomat työnäytteet eivät tuo maahan ensimmäistäkään uutta työpaikkaa, vaan kurjistavat jo ennestäänkin huonossa asemassa olevien ihmisten arkea. Insinöörin passittaminen puhelinmyyntiin toiselle paikkakunnalle pitkänkin matkan päähän ei paranna kenenkään asemaa. Se on ihmisten räikeätä aliarvioimista.

Hallituksen kiima yhtiöittää kaikki mahdollinen ja mahdotonkin herättää suurta ihmetystä. Taksitoiminnan vapauttaminen, tieverkon, metsähallituksen ja SOTE-palveluiden yhtiöittäminen rapauttavat suomalaisen yhteiskunnan peruspilarit. Metsätaloustoiminnot yhtiöitettiin ja kansallinen metsäomaisuus alistetaan eduskunnan suorien vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolelle. SOTE-palvelut yhtiöitetään ja näin edustuksellinen demokratia kaventuu kapeaksi omistajaohjaukseksi ja raportoinniksi. Terveydestä sekä luonnosta tehdään liiketoimintaa. Narrin roolin saavat täysin aiheetta EU-asetukset, joissa tätä ei vaadita. Päälle vielä hallitus haikailee teiden yhtiöittämistä, koska niin ”saadaan vapautettua pääomia” ja ”maksuista tulee käyttäjälähtöisempiä ja verotus laskee”.

Kansa joutuu seuraamaan sivusta edessään näyteltävää teatteria, jossa hyvinvointia ryöstetään. Kansan syvät rivit eivät ole vielä kyenneet reagoimaan näihin järkyttäviin demokratiaa halveksiviin ns. parannuksiin, jotka tuhoavat ennen pitkään pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Ei näistä ennen vaaleja puhuttu mitään.

Lapin Sosialidemokraattisen piirin kevätpiirikokous pidettiin lauantaina 23.4.2016 Rovaniemellä.